Vraag gestuurd ventileren op basis van CO2 metingen in iedere ruimte met één CO2 sensor

Itho DemandFlow is een volledig vraag gestuurd woningventilatiesysteem dat zorgt voor een optimale luchtkwaliteit bij maximale energiebesparing zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen. Zo blijft de kwaliteit van het binnenmilieu op een energiezuinige en comfortabele wijze gewaarborgd.

DemandFlow

Werking Itho DemandFlow Systeem

Het DemandFlow systeem is gebaseerd op natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer in iedere verblijfsruimte. Alle kamers in de woning zijn voorzien van één of meer afzuigpunten. Elk afzuigpunt is via een kanaal aangesloten op het DemandFlow plenum en heeft een eigen regelklep in het plenum. Daarnaast zijn in deze verzamelbox (plenum) sensoren geplaatst. Eén CO2 sensor voor alle verblijfsruimtes en één RV sensor voor de badkamer.

De CO2 sensor meet regelmatig het CO2 gehalte in de verblijfsruimten. Zodra het CO2 niveau in een ruimte stijgt zal het systeem er automatisch voor zorgen dat er in de betreffende ruimte meer wordt geventileerd. De klep voor die ruimte wordt dan iets meer open gestuurd en als meerdere ruimtes ventilatievraag hebben, gaat ook de ventilator automatisch harder draaien. Indien het CO2 percentage weer op het gewenste niveau is, zal de regelklep automatisch sluiten en de ventilator terug geregeld worden.

In de badkamer wordt niet alleen continu CO2 gemeten, maar ook relatieve luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid in de badkamer stijgt, zal het systeem direct de badkamer prioriteit geven en meer gaan ventileren totdat de relatieve luchtvochtigheid weer op het normale niveau is.

In de keuken worden twee afzuigpunten aangebracht, waarvan één voor de optionele motorloze HR-wasemkap voor een optimale bronafzuiging van kookdampen. Deze kan in de keuken worden bediend. Na een bepaalde periode wordt de afzuigkapfunctie automatisch uitgeschakeld.

Klik hier voor een uitgebreide folder.

Klik hier voor offerte of informatie.

DemandFlow schema